Luchtballon vliegen
Luchtballon vliegen of varen?

Wil je in een luchtballon varen of vliegen?

De meeste mensen hebben het over vliegen in een luchtballon, daar zal niemand van opkijken en het is ook meteen duidelijk wat er wordt bedoeld. Maar de juiste term is varen in een luchtballon, om te vliegen heb je namelijk vleugels nodig en die heeft een ballon niet. Voor de rest gebruiken we bij het ballonvaren ook voorstuwing in de vorm van gasbranders en maken we gebruik van de thermiek en de wind. Er zijn dus wel overeenkomsten met het vliegen, niet zo gek dus dat het vaak zo wordt genoemd. Wanneer we het hebben over de piloot van een luchtballon, dan spreken we altijd van een ballonvaarder en geen ballonvlieger. Maar wat is nu vliegen in een luchtballon, beter gezegd varen in een luchtballon? Het antwoord is simpel; een geweldige belevenis! Een luchtballon bestaat uit niet brandbaar dundoek, een mand en gasbranders. Dankzij grote ventilatoren wordt er lucht in de ballon geblazen, deze wordt verwarmd met behulp van de gasbranders. Klein lesje natuurkunde: warme lucht is lichter dan koude lucht en je raadt het al, hierdoor stijgt de ballon op. Dankzij de gasbranders kan de hoogte van de ballon worden bepaald. Eenmaal in de lucht doet de wind de rest, voor de vaart zal de piloot met behulp van de voorspellingen grotendeels kunnen bepalen waar de ‘reis’ naar toe zal gaan. Om te landen worden de branders lager gezet, dit gaat heel geleidelijk. Je zweeft omlaag als een vogel op de wind en de thermiek! Toch een beetje vliegen!?

Vliegen met een luchtballon, een geweldig avontuur!

Ballonvaren Zeeland is al ruim 20 jaar in de lucht te vinden, eigenlijk kan je overal wel ballonvaren. Uiteraard worden oceanen en wolkenkrabbers overgeslagen. Niet zo moeilijk, want deze zijn sowieso niet te vinden in Zeeland en Brabant. Ook in de laatstgenoemde provincie kom je Ballonvaren Zeeland regelmatig tegen, dit dankzij het zusje van Ballonvaren Zeeland; Ballonvaren West-Brabant. Onze ervaren piloten maken niet alleen vaarten over land, ook de Westerschelde en de Oosterschelde wordt regelmatig overgevaren. En dan niet per boot, maar met één van onze grote ballonnen. Een fantastisch avontuur! Luchtballon vliegen of beter gezegd luchtballon varen is de laatste jaren ongekend populair geworden.  Je kunt bij ons zowel in de ochtend, in de middag als in de avond meevaren. De zonsopgang of zonsondergang bekijken vanuit een ballon is er eentje die niet mag ontbreken op je bucket list. 

 

 

 

Vliegen in een luchtballon, hoe hoog gaat dat eigenlijk?

Wanneer je het puur theoretisch bekijkt kan een luchtballon tot wel 4.5 km hoog kan gaan. Hoger kan wel, maar is niet aan te raden, de lucht wordt te ijl en er is simpelweg te weinig zuurstof voor de passagiers en de branders. Meestal halen wij met onze vaarten een hoogte van ongeveer 3 km, dit heeft ook te maken met de wettelijke bepaalde hoogtes waarop je maximaal mag varen. Ballonvaren Zeeland houdt altijd rekening met de passagiers, deze moeten kunnen genieten van een geweldig uitzicht. We gaan daarom altijd voor een topbeleving op welke hoogte dan ook! Op de vraag of je last hebt van hoogtevrees in een luchtballon kunnen we kort zijn: nee! Je maakt namelijk geen grondcontact en juist dat zorgt voor hoogtevrees.

 

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.