Onze ballonnen
Maak kennis met onze luchtballonnen
Mijn ballonvaart

Onze luchtballonnen al voorbij zien varen?

We hebben er natuurlijk allemaal wel eens eentje gezien, maar wat is een luchtballon nu eigenlijk. In een luchtballon zit best behoorlijk wat variatie en ook in de manden van een luchtballon.Wellicht heb je onze kenmerkende blauwe luchtballon, onze grote Morres ballon of één van onze andere ballonnen al eens voorbij zien varen. Ballonvaren Zeeland heeft meerdere betrouwbare en comfortabele ballonnen in de vloot. Bij ons geen overvolle manden, maar voldoende ruimte voor iedereen. Zo ben je altijd verzekerd van een onvergetelijke ballonvaart met de beste materialen.

Ballonvaren Zeeland vaart uitsluitend met de meest geavanceerde hete lucht ballonnen. Al onze ballonnen worden op ambachtelijke wijze gebouwd bij de toonaangevende marktleider Cameron Balloons in Bristol Engeland. Ieder jaar worden de luchtballonnen gekeurd door de Regie der Luchtwegen en ondergaan deze een wettelijk verplichte onderhoudsbeurt. Daarnaast worden de luchtballonnen iedere vaart uitgebreid nagekeken door onze crew. Veiligheid staat bij BallonvarenZeeland altijd op nummer 1.

Naam: Morres ballon
Registratie: PH-MOR
 

 

Naam: Kleine blauwe ballon
Registratie: PH-BWV
 

 

 

Naam: Groen gele ballon
Registratie: PH-BVZ
 

 

Naam: Grote blauwe ballon
Registratie: PH-JCW
 

 

Naam: KNVvL ballon
Registratie: PH-CWJ
 

 

 

Ballonvaart maken in een luchtballon

Als je dan toch een ballonvaart gaat maken, dan wel in één van de mooiste luchtballonnen natuurlijk. We zijn trots op onze vloot en we vertellen je graag welke luchtballonnen wij in het bezit hebben. Allereerst onze seniorkleur van de groep, onze welbekende blauwe luchtballon, dé vlootkleur van Ballonvaren Zeeland.

Naast deze vaandeldrager hebben we nog een witte luchtballon in de vloot, de Morres ballon. Deze ballon is niet helemaal wit, maar is in de Morreskleuren rood, zwart en wit uitgevoerd.

Deze specifieke kleuren van de luchtballon zijn gekend voor deze stoere goliath. In zijn mand past namelijk een extra groot gezelschap! Dit jaar nog wordt onze vloot uitgebreid met een bijzondere luchtballon. Nieuwsgierig? Volg onze socials en beleef de primeur! 

Ook vragen veel mensen zich af hoe nu zo’n grote ballon kan opstijgen. Welnu het werkt zo: met een aantal grote ventilatoren wordt lucht in de luchtballon geblazen, deze koude lucht wordt door een gasbrander opgewarmd tot warme lucht.

De verwarmde lucht is lichter dan koude lucht en zo stijgt de ballon. De temperatuur van de lucht in de ballon wordt gedurende de vaart gereguleerd door de branders en zo stijgt of daalt de ballon desgewenst.

Een hetelucht ballon kan naar grote hoogtes stijgen

Maar ook aan die grote hoogte zit een limiet, boven de 4500 meter is het niet mogelijk om zonder extra zuurstof te functioneren. Gelukkig kan de piloot de hoogte perfect in de gaten houden met de hoogtemeter, zo stijg je nooit tot een te grote hoogte. Een luchtballon is geen helium luchtballon. Een misverstand dat nog steeds bestaat is dat onze luchtballonen met behulp van helium opstijgen. Onze ballonen stijgen door middel van verwarmde lucht, een ballon gevuld met helium is vooral een graag geziene gast bij feestjes en partijen, maar heeft niets met de luchtballonvaart te maken. Bovendien blijft zo’n heliumballon de hele dag in de lucht hangen. Dat gaat voor onze ballonnen zeker niet op!

Ben je benieuwd naar de hoogte, de grootte of de lengte van de luchtballon en de mand? Op onze website vind je een galerij met foto’s. Hier krijg je een mooie indruk van de afmetingen van onze luchtballonnen. Hier vind je ook onze prijzen en cadeaubonnen. Ben je op zoek naar een aanbieding of last minute ballonvaart, je leest er alles over bij Ballonvaren Zeeland.

Alle avonturen starten ergens, dat geldt ook voor de coupe aéronautique gorden bennett, een prestigieus lange afstand ballon kampioenschap dat al stamt uit 1906. Dit unieke kampioenschap begon bij avonturier en krantenmagnaat James Gordon Bennett jr. Het doel is simpel: vaar non stop en zo ver mogelijk van het vertrekpunt. Het winnende team brengt de cup en het volgend kampioenschap naar hun land. Ballonvaren Zeeland houdt wel van een uitdaging, dus wie weet komt dit kampioenschap ooit nog eens naar Nederland. Elk avontuur start uiteindelijk klein, onze piloten dagen zichzelf uit tot grote hoogten. Ons avontuur breidt uit met nieuwe ballonnen en de Duo air chair. Wordt vervolgd...

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.