Luchtballon mand
Luchtballon mand
Mijn ballonvaart

Waar wordt de mand onder een luchtballon van gemaakt?

Zo’n mand onder een luchtballon, waar wordt die nu van gemaakt? En is zo’n mandje onder de luchtballon wel stevig en veilig? Deze vragen kunnen wij ons van Ballonvaren Zeeland heel goed voorstellen. Het luchtballon mandje is in werkelijkheid een flinke mand die stevig hangt onder onze luchtballon. Gemaakt van gevlochten wilgentenen. De keuze voor wilgentenen is niet zomaar een keuze. Wilgentenen zijn buigzaam en licht, maar ook ontzettend sterk. In onze manden passen rond de 12 personen, dus je begrijpt dat een ballonmand in staat moet zijn om het gewicht van onze passagiers te dragen. In een mand zitten die gemaakt is van wilgentenen is dus ultra veilig, je hoeft dus niet bang te zijn dat de mand van de luchtballon het gewicht niet zal kunnen dragen.

Is een luchtballonmand wel stevig?

We hebben ooit wel eens de vraag gehad of een ballonmand is gemaakt van riet. Dat zou natuurlijk nooit kunnen, riet is hol en mist sowieso de draagkracht. Onze manden zijn gemaakt van wilgentenen en zo stevig, ze kunnen jou en je medepassagiers met gemak dragen. Bovendien hangt de mand aan het frame van de branders en aan staalkabels. Ballonvaren Zeeland is uitgerust met manden die voldoen aan de juiste afmeting en die zijn gemaakt volgens de vastgestelde specificaties. Ieder jaar worden onze manden gekeurd door de Regie der Luchtwegen en ondergaan deze een wettelijk verplichte onderhoudsbeurt. Daarnaast wordt ons materiaal iedere vaart uitgebreid nagekeken door onze crew. Veiligheid staat bij Ballonvaren Zeeland altijd op nummer één.

Hoeveel personen passen er in de mand onder een heteluchtballon?

Naast de piloot en de passagiers hebben we ook branders en een grote ventilator in de mand zitten. Dankzij deze ventilator en natuurlijk de branders wordt er warme lucht in de ballon geblazen. Onze manden zijn geschikt voor grotere groepen tot 12 personen. Naast onze grote Morres ballon, bestaat onze vloot sinds het voorjaar van 2022 ook uit de grote groengele ballon. Dankzij deze twee reuzen kunnen we tot 24 personen mee laten varen.

Waar wordt de mand onder de luchtballon gemaakt?

Ballonvaren Zeeland vaart uitsluitend met de meest geavanceerde hete lucht ballonnen. Al onze ballonnen worden op ambachtelijke wijze gebouwd bij de toonaangevende marktleider Cameron Balloons in Bristol Engeland.

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.