Ballonvaren Terneuzen
Hoog in de wolken ballonvaren boven Terneuzen

Ballonvaart Terneuzen op je to do lijstje?

Dat kan geregeld worden! Ballonvaren Zeeland vaart regelmatig over deze havenstad die oorspronkelijk Ter Nessen heette. Deze naam dankte deze Zeeuw Vlaamse stad aan de landtong (nesse) die er ooit lag, vlak aan een vaart die in verbinding stond met de stad Gent. Terneuzen … Gent, inderdaad: vandaag kennen we het kanaal van Gent naar Terneuzen. Wist je dat Terneuzen ook wel de stad van de Vliegende Hollander wordt genoemd? En dat het de derde grote haven van Nederland bezit? Wat die Vliegende Hollander betreft, die zou je nog kunnen spotten vanuit de mand. Volgens overlevering is de Vliegende Hollander, kapitein Willem van der Decken, het kunstwerk van zijn stoere schip ligt voor anker in het water aan de Herengracht. Onze piloten varen ook graag, maar dan door de lucht. Zeeuws-Vlaanderen is bekend terrein voor de familie Verbist, de eigenaren van Ballonvaren Zeeland. Er zijn voldoende opstijgplaatsen vlakbij Terneuzen, maar ook in de rest van Zeeland kun je aan boord stappen. Van Hulst tot aan Sluis, van Axel tot aan Cadzand, ook over het water wordt gevaren. Regelmatig wordt de Schelde overgestoken naar de spreekwoordelijke overkant. Zelfs Brabant behoort tot de mogelijkheden. Boek je vaart in Brabant via Ballonvaren West Brabant, het zusje van Ballonvaren Zeeland.

Datum Tijd Locatie Vrije plaatsen Ticket prijs  
za 30 september 2023 07:00 Zeeuws-Vlaanderen 11 € 149,00 Last minute vaart Reserveren
za 30 september 2023 07:00 Zeeuws-Vlaanderen 7 € 149,00 Last minute vaart Reserveren
di 3 oktober 2023 17:00 Zeeuws-Vlaanderen 6 € 159,00 Reserveren
di 10 oktober 2023 17:00 Zeeuws-Vlaanderen 6 € 159,00 Reserveren
do 12 oktober 2023 17:00 Zeeuws-Vlaanderen 10 € 159,00 Reserveren
vr 12 april 2024 18:00 Zeeuws-Vlaanderen 12 € 159,00 Reserveren
za 20 april 2024 18:00 Zeeuws-Vlaanderen 8 € 159,00 Reserveren

Bekijk onze aanbiedingen voor een Ballonvaart Terneuzen

Bij Ballonvaren Zeeland vind je de beste prijzen voor ballonvaren over Zeeuws – Vlaanderen. Wij werken met all-in tickets, dat is meer dan een ticket, het is een complete beleving. Bekijk onze ticketprijzen op onze website en plan meteen je vaart in. Ben je op zoek naar leuke aanbiedingen voor ballonvaren boven Terneuzen? In het seizoen hebben we regelmatig last minute tickets beschikbaar. Hiermee bespaar je al gauw 20% op je ticket! Geef jezelf een ballonvaart cadeau, het is een geweldig avontuur.

Wil je iemand verrassen met een ballonvaart? Wij bieden leuke cadeaubonnen aan. Deze kunnen we als je dat wilt extra leuk verpakken en bij de ontvanger laten bezorgen. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf geven, in dat geval kies je voor een digitale cadeaubon of je laat er eentje opsturen met de post.

 

Boek je ballonvaart Terneuzen en laat je meevoeren door de wind

Achter elk stukje Nederland zit een uniek stukje geschiedenis verborgen. Terneuzen kreeg als één van de laatste plaatsen in de regio Zeeuws – Vlaanderen stadsrechten. Vandaag vervult het een centrumfunctie dankzij het grote streekziekenhuis, het theater, de skihal, winkelstraten en een bioscoop.

De belangrijkste recreatieve watervoorzieningen zijn de Otheense Kreek, de Westerschelde en de Braakman. Ten westen van het kanaal van Gent naar Terneuzen vind je de grootste werkgever binnen de provincie Zeeland: Dow Chemical. Langs het kanaal liggen kanaaldorpen Sluiskil en Sas van Gent. De laatste ligt bijna in België, maar we blijven Zeeuwen. Maar wel met een Vlaamse inslag, en dan krijg je Zeeuws Vlamingen.

 

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.