Mag een luchtballon overal landen?
Alles over de luchtballon landing
Mijn ballonvaart

Hoe gaat een landing in een luchtballon?

Wanneer je een ballonvaart gaat maken, ontstaan er vaak vragen over het stijgen en het landen van de ballon. Niet zo gek als je bedenkt dat de meeste mensen die vliegen het opstijgen en het landen het meest spannend vinden. We kunnen je al meteen geruststellen, onze piloten hebben leren varen bij de KNVvl, Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Deze Koninklijke Nederlandse vereniging voor Luchtvaart leidt naast vliegtuigpiloten ook o.a. ballonvaartpiloten op. Je kunt wel stellen dat de luchtballon landing geen geheimen kent voor diegene die deze opleiding heeft doorlopen.

Hoe daalt een luchtballon nu eigenlijk?

Welnu, het antwoord is simpel: zowel het stijgen van de ballon alsook het dalen geschiedt door de hoeveelheid warme lucht in de envelop. Wanneer een luchtballon landing nabij is, zal de piloot minder hoog gaan varen. Dit doet hij door minder warme of beter gezegd hete lucht in de ballon te blazen door middel van een grote ventilator. De daling hangt dus af van de temperatuur van de lucht in de envelop.

Mag een luchtballon overal landen?

We gaan je hier iets vertellen over de regels bij het landen van een luchtballon. Je begrijpt dat een ballon niet overal mag en kan landen. Rekening houdend met de omgeving zal de piloot uitkijken naar een veilige plek om te landen zodat alle passagiers weer veilig aan de grond komen. Een luchtballon mag, sterker nog moet landen op een ruime, vlakke plaats zonder obstakels. Onze piloten weten dankzij hun jarenlange ervaring hun landingslocaties perfect te bepalen. Denk hierbij aan een weide of een akker. Een ballonvaart landing gebeurt uiterst nauwkeurig en gecontroleerd. Tijdens de landing zal de lucht in de ballon vakkundig worden gereguleerd. Het opstijgen, varen en landen is een kwestie van koude lucht op de juiste temperatuur te krijgen. Door warme lucht stijgt de ballon, door minder warme lucht zal deze dalen en door lucht te laten ontsnappen via een ventiel boven in de ballon zal de ballon nog sneller dalen. Het landen van een luchtballon gaat geleidelijk en rustig. Voordat je landt wordt gevraagd je in hurkzit vast te houden aan de lussen in de ballonmand.

Hoe land een luchtballon?

De landing is het slotstukje van de ballonvaart. Ballonvaren Zeeland laat je het hele proces vanaf het opbouwen van de ballon en het opstijgen tot aan de landing en het inpakken meebeleven. Onze crew en piloten vertellen je alles over het hoe een ballon stijgt en hoe een luchtballon weer daalt. Je maakt het hele proces mee, vanaf het moment dat we de ballon gaan klaarmaken voor de vaart, tot aan het moment van de landing. De rol van de grote ventilator en de reusachtige branders is groot, meer en minder hete lucht zorgt voor meer of minder hoogte. De piloot bedient de branders op vakkundige wijze zodat de ballon de juiste koers blijft varen. Als de weersomstandigheden een veilige vaart en dito landing in de weg staan, dan maken we een nieuwe afspraak met je.  

Voordelig in een luchtballon varen? Bekijk direct onze last minute vaarten!

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.