Luchtballon opstijgen
Alles over het opstijgen met een luchtballon
Mijn ballonvaart

Waar laat je een luchtballon opstijgen?

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar overal een luchtballon kan laten opstijgen. Sterker nog het mag ook niet overal! Om een luchtballon te laten opstijgen heb je eerst en vooral de ruimte nodig. Voordat het luchtruim wordt gekozen wordt de ballon of beter gezegd de envelop vlak uitgespreid op de grond. De mand ligt op een strategische positie op de kant bij de envelop. Een luchtballon met toebehoren is reusachtig groot en daarom is een ruime marge rondom de ballon nodig. Er zijn speciale opstijglocaties voor luchtballonnen, maar wij van Ballonvaren Zeeland mogen ook regelmatig gebruik maken van akkers of graslanden in de buurt van onze verzamellocaties. Een luchtballon oplaten hangt dus vooral af van ruimte en veiligheid. Opstijgen in de buurt van bijvoorbeeld windmolens, hoogspanningsmasten, (hoge) gebouwen of een drukke (snel) weg is uitgesloten. Bij Ballonvaren Zeeland werken we bovendien samen met een vakkundige crew, die samen met onze piloten getraind en gecertificeerd zijn op het gebied van veiligheid. Wanneer je een vaart boekt bij ons, zal je voorafgaand aan de vaart veiligheidsinstructies ontvangen.

Waar vind ik de opstijgplaatsen van een luchtballon?

Hoera! Je gaat een ballonvaart maken. Hoe leuk en spannend is dat. Na het boeken van je vaart krijg je door bij welke opstijglocatie we jou verwachten. Op deze locatie verzamelen we piloten, crew, materiaal en passagiers. Gezamenlijk gaan we op pad naar de opstijgplaats die is gekozen voor het opstijgen van de luchtballon. Alles heeft te maken met meteo, dus je begrijpt dat je pas vlak voor de vaart de uiteindelijke locatie zult doorkrijgen. Die is natuurlijk wel bij jou in de buurt! In uitzonderlijke situaties zeggen we de vaart van de ballon af. Dat heeft altijd te maken met weersomstandigheden en veiligheid. Is het buiten 30 graden, dan nog kan de vaart worden afgelast. Maar meestal hebben we de wind mee en kan de vaart gewoon plaatvinden. De vertrektijden voor verzamelen en opstijgen worden altijd tijdig met je gedeeld. Hou dus je mail en telefoon in de gaten, dan mis je zeker niets.

Gaat het opstijgen van de luchtballon vandaag door?

Het opstijgen van een luchtballon hangt af van het weer, zo kort door de bocht is het eigenlijk. Dus of onze geplande vaarten vandaag doorgaan is een combinatie meteofactoren. Het is niet enkel de lucht in de envelop die de ballon laat stijgen en varen. Ook de wind en de thermiek speelt een rol. Stel dat je vaart niet door kan gaan, dan mag je sowieso een nieuwe datum plannen. Je ticket blijft natuurlijk geldig! Gelukkig gebeurt dit slecht in een enkel geval, meestal is de meteo ons gunstig gezind en kunnen we lucht in de ballon blazen.

Op weg naar een nieuw avontuur. Ben jij erbij vandaag? Boek een ballonvaart of last minute vaart bij Ballonvaren Zeeland.

Onze huidige opstapplaatsen

Sportpark Vogelwaarde
Bossestraat 46
4581 BG Vogelwaarde
NL
SnowWorld Terneuzen
Zeelandlaan 3
4538 CA Terneuzen
NL
Landlust
Landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
NL
Carpool Hoogerheide
4631 RA Hoogerheide
NL
Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.