Terugblik op seizoen 2023

Terugblik op seizoen 2023

  • Geschreven door Wouter Verbist
  • op
Terugblik op seizoen 2023

Wat was 2023 een fantastisch jaar! Terwijl we ons klaarmaken om het nieuwe jaar te verwelkomen, staan we stil bij enkele onvergetelijke momenten die dit jaar zo speciaal maakten. Hier zijn een aantal highlights opgesteld:

 

Inzell 2023

In de winter van 2023 werd hét evenement in Inzell georganiseerd. Dit is een dorp in zuid-west Duitsland. Hierbij komen piloten uit heel Nederland bij elkaar om in de sneeuw te ballonvaren. Op zondag avond vond de Night Glow plaats waarbij er werd gefakkeld met de branders in het donker. Dit levert spectaculaire beelden op.

 

Jolien behaalde haar licenties

In het voorjaar behaalde Jolien haar BPL licentie, wat staat voor "Balloon Pilot Licence". Dit maak haar bekwaam om zelfstandig met een luchtballon varen. Later op het jaar behaalde Jolien haar CPL, "Commercial Pilot Licence". Dit stelt haar in staat om passagiers de wereld vanaf boven te laten bekijken. We wensen haar veel succes!

 

Twee chauffeurs erbij

Deze twee heren behaalden hun BE-rijbewijs. Naast het crewen mogen ze nu ook met de auto’s en aanhangers rijden. Het team is trots op hen en wenst hen veel veilige kilometers toe.

 

Vaarten in seizoen 2023

Tijdens de zomer heeft team BallonvarenZeeland samen met de passagiers fantastische avonturen beleefd. Dit in Zeeuws-Vlaanderen, Bevelanden en Brabant. Op de dagen dat de meteo het toeliet werd de Wester- en Oosterschelde overgestoken. Een specifieke en uiterst professionele handeling. Dit zorgde voor adembenemende uitzichten, prachtige plaatjes en onvergetelijke herinneringen

 

Morres VIP Weekend

Bij het "Morres VIP Weekend" stond de PH-MOR naast de Morres woonwinkel. De ruimte waar de Morres ballon opgelaten werd, was beperkt. Door optimale samenwerking van het team werd het mogelijk om de ballon naast de woonwinkel recht te zetten. Dit zorgde voor een aantal bijzondere plaatjes. 

 

Ballon festivals

Team Ballonvaren Zeeland heeft drie ballonfestivals bezocht: Balloonfair Staphorst, Ballonfiësta Barneveld en Rijsbergse Vliegerdagen. Het was mogelijk om op alle geplande vaarmomenten de lucht in te gaan. 

 

Wouter behaalt groepsvergroting

In september heeft onze piloot Wouter een groepsvergroting behaald. Hij ging van groep C naar D. Dit is de grootste groep die er bestaat! Om deze groepsvergroting te doen, is er minimaal 300 uur vaarervaring vereist. De instructeur die samen met Wouter de lucht in ging is Koen Audenaert. Hij is Cameron Balloons dealer van België. Al onze luchtballonnen zijn geleverd door Koen. Dit maakte deze ballonvaart extra speciaal. Zij voeren met de nieuwste Porsche luchtballon met als registratie OO-BIG. En wat deed Wouter dat goed. 

 

Mondovì 2023

In oktober is er een deel van het team naar Noord-Italië afgereisd. Er is gevaren boven de gemeente Mondovì met de blauwe luchtballon. Samen met de Nederlandse collega ballonvaarders is er genoten van het prachtige landschap. 

 

Onderhoud en keuringen

Bij terugkomst van het avontuur is er gestart met het onderhoud en de keuringen. Na een aantal weken was het onderhoud klaar. Hierdoor staat al het materiaal klaar zodat de passagiers kunnen genieten van veilig en mooie vluchten in 2024.

 

Nieuws 2024!

Door al deze avonturen en gebeurtenissen kijken we terug op een mooi 2023. We kunnen niet wachten op het seizoen 2024, waarbij er een leuk nieuwtje bekend gemaakt wordt. Houd deze pagina daarom goed in de gaten. 

 

Bedankt

Bedankt aan team Ballonvaren Zeeland en de passagiers voor deze mooie herinneringen en avonturen. 

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.