Inzeller Ballonwoche 2023

Inzeller Ballonwoche 2023

  • Geschreven door Wouter Verbist
  • op
Inzeller Ballonwoche 2023

Inzeller Ballonwoche 2023

Wat is de Inzeller Ballonwoche?
Deze fantastische jaarlijkse ballonmeeting in de sneeuw wordt al sinds 1990 georganiseerd in de sprookjesachtige omgeving van het dorp Inzell in Zuid-Duitsland vlak naast de Oostenrijkse grens. Mede-grondlegger van dit mooie evenement René Zwarteveen is nog steeds van de partij. 


Waarom is Inzell geschikt voor ballonvaren?
Inzell beschikt over een groot dal waar meestal weinig wind staat, dit maakt het een geweldig geschikte locatie voor zowel de ervaren, als de nog wat meer onervaren ballonvaarders. Bovendien is het uitzicht er prachtig. Stel je voor: sneeuw en een prachtig landschap, een sprookje!

Wie organiseert de Inzeller Ballonwoche?
Een hecht team van ballonvaarders organiseert dit mooie evenement waarbij veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Het enige dat telt is het plezier en de ervaring van ballonvaren in de omgeving van Inzell.

 

Wist je dat …
Onze piloten Omèr, Wouter en René actief zijn in de organisatie
van dit schitterende evenement?

Bekijk hier onze NIGHTGLOW!
Bron: Jonas Hoffmann

 

Een hechte ballonfamilie
Ieder jaar ontmoeten ballonfamilies uit Nederland elkaar in Inzell. Na de drukke ballonvaart seizoenen even de tijd om helemaal op te gaan in het plezier van ballonvaren. Een jaarlijks terugkerend evenement boordevol onvergetelijke ervaringen.

Terugblik op Inzell 2023, 22 tot 28 januari
Ook dit jaar was deze week weer onvergetelijk. De Ballonwoche stond wederom garant voor prachtige vaarten met de bijbehorende schitterende plaatjes. We mochten 12 ballonteams verwelkomen, met in totaal 100 crewleden. Een weerzien met vrienden!
 

7000 toeschouwers in de sneeuw
Zoals elk jaar mogen de ballonteams rekenen op een geweldige opkomst van toeschouwers van dit grandioze spektakel. Dit jaar stopte de teller bij 7000! Een extra stimulans om er een sprookjesachtige ervaring van te maken. De witte sneeuw, helderblauwe lucht kleurrijke ballonnen en de rood opflakkerende branders. Geweldig dat wij hier onderdeel van zijn

Wil je meer informatie over dit evenement?
Kijk dan eens op Inzeller Ballonwoche

 

Ballonvaren Zeeland

Telefonisch contact is mogelijk.
Spreek een bericht in en we nemen z.s.m. contact met je op.
0114700217

Heb je een vraag?

Vind het antwoord bij meest gestelde  vragen  boven aan deze site

Heb je ons nodig? Mail 24/7

Vul hiervoor het contactformulier in

Het team van BallonvarenZeeland streeft ernaar binnen 24 uur antwoord te geven op je vraag.